Deense achtbaan “Demonen” in Tivoli heeft Virtual Reality functies

Nu kun je VR beleven in Tivoli's DemonenNa 2 jaar hard werken kon pretpark Tivoli in het Deense Kopenhagen op 6 april 2017 definitief open voor Skandinavische eerste attractie waar de gasten Virtual Reality kunnen kiezen. Demonen heeft een nieuwe digitale dimensie toegevoegd, aldus Jacob Helenius, directeur van de ontwikkelingsafdeling van Tivoli. “Met Virtual Reality worden er heel nieuwe deuren geopend voor ons om spectaculaire ervaringen te creëren, die ik in de bestaande ritten opbouw.”

In ongeveer honderd seconden zult je met 77 km per uur de wilde 4G-invloed voelen, terwijl je VR bril een angstaanjagende vuurspuwende draak en andere gevaarlijke demonen laat zien in een vlammenzee van Chinese vuurwerk. Je gaat ook door 3 loopings en je beleeft een drop van 20 meter!

Tivoli’s eigen ontwikkelingsafdeling heeft het demonische Chinese vuurwerkuniversum gecreëerd. Het spel kan worden bijgesteld met een schuifregelaar die in verbinding staat met de VR-headset. De headset communiceert met behulp van Bluetooth naar een computer die is aangesloten op de slide carts en bepaalt de versnelling en plaatsing, waardoor elke gast een unieke ervaring heeft om aanwezig te zijn in het Chinese universum met draken en demonen en feestelijk vuurwerk.

Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om gewoon in de “Dama” te wandelen, zoals in de vroegere tijd, zegt Helenius.

Achter de scènes in Tivoli, kijk hoe VR van de Duivel acteerd – zie de onderstaande voorbeelden:

 

Tivoli Demonen VR – Voorbeeld 1


Tivoli Demonen VR – Voorbeeld 2


Tivoli Demonen VR – Voorbeeld 3