Adidas 360 Concept Store – Een Virtual Reality Boetiek

Addidas Concept Store - 360 graden boetiek Adidas tilt internet winkelen naar een heel nieuw niveau in het Scandinavische Zweden. Nu kun je door een Zweeds sprekende gids in jouw 360 Concept Store worden geleid, aangezien Adidas fysieke winkel zich in het centrum van Stockholm bevindt. Uiteraard kent jouw Zweedse gids de laatste Adidas kleding en helpt je de kleren aan te wijzen op de hangers in de interactieve winkel.

Adidas 360 Concept Store is gefilmd met een 360 graden camera, Dus als je de muis over het scherm sleept, kunt je tussen de verschillende afdelingen verhuizen en inzoomen op de klerenrekken die jouw interesse wekken.

Voor elk product, zoals hardloopschoenen, hardloopkleding en meer, is er een klein “plus” dat je kunt indrukken – er verschijnt dan een informatievak op het scherm waar je meer over het artikel kunt lezen. Kies de juiste grootte en zet het in jouw winkelwagen. Zelfs op de kleding van jouw gids en de andere gidsen in de winkel kun je het kleine kruis aanklikken en na de verkregen extra informatie het product selecteren. Zo kun je dus ook geïnspireerd worden door de gidsen die in de winkel rondlopen.

De rondleiding in de Adidas 360 Concept Store duurt 3 minuten en 37 seconden en je kunt een tijdje winkelen.

Adidas hoopt dat ze in de toekomst de grens tussen de digitale en fysieke winkelervaring kunnen wissen. Ik denk dat ze goed op hun weg zijn wanneer ze ervoor kiezen om een Virtual Reality-winkel te implementeren – het is de toekomst.