Facebook lanceert “Facebook Spaces” – een VR-ontmoetingsplaats.

Socialt VR med Facebook SpacesIn Facebook Spaces kun je met jouw Virtual Reality-bril “Oculus Rift” en een paar touch controllers gebruik maken om met maximaal 3 van je vrienden elkaar in een virtuele speeltuin te ontmoeten. U kunt video’s bekijken, foto’s maken, samen spelen en andere leuke Virtual Reality-ervaringen samen beleven.

Voorlopig is er een beta versie die is gelanceerd. Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook, liet ons al in oktober vorig jaar zien wat er gaande was. We zagen hem schaken, teleporterend op verschillende plaatsen en zelfs selfies maken met zijn vrouw, die hij via Facebook Messenger belde.

De beta versie is vergelijkbaar met de versie die we vorig jaar van Zuckerberg hebben gezien. Je hebt een avatar, een drijvend lichaam met een aangepast gezicht dat je zelf kunt ontwerpen. Je avatar komt dan op plek waar op een ronde tafel een aantal gereedschappen liggen tot jouw beschikking zijn via van een paneel onder uw pols en van een console vlak voor je op tafel.

Het idee van Facebook Space is dat je het platform kunt creëren en uitvoeren zoals jezelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld een virtuele potlood naar voren in de kamer trekken en in de lucht gaan tekenen. Alles wat je tekent wordt getransformeerd tot een interactief object, dus je tekent een zwaard, en die kan je dan ophalen en mee rond gaan zwaaien. Er is zelfs een selfie stick, zodat je foto’s van jou en ouuw vrienden daar kunt nemen.

Je avatar knippert met de ogen en beweegt jouw wenkbrauwen maar je voelt de rest van jouw gevoelens. Bijvoorbeeld, je kan je handen op je wangen leggen als de bekende emoji, en kijk bang of doe alsof je bang bent om je handen voor je ogen te houden

Je kunt jouw omgeving overal ter wereld veranderen, of je kunt 360-graden foto’s van Facebook opslaan. De mogelijkheden lijken eindeloos! Het is nu plotseling zinvol als je de Facebook Oculus koopt, het plan was om VR-ervaringen meer sociaal te maken. Als je een Virtual Reality bril hebt, heb je misschien, zoals ik, weleens gedacht “Ik wou dat ik deze ervaring je met iemand kon delen. Dat kan nu – dankzij Facebook Spaces!

Facebook werkt niet alleen met de Oculus Rift / Touch aan de toekomst

Facebook Spaces zal niet alleen gereserveerd worden voor Oculus-gebruikers in de toekomst. Facebook Spaces zal er ook voor iedereen met VR zes-degrees-of-freedom (DOF) headset en DOF handcontrollers op de lange termijn zijn.

Wordt Facebook Spaces net zo populair als de Facebook zelf? Virtual Reality is het land van de kansen!

Bekijk de teaser voor het Facebook Spaces-universum hieronder:

Je kunt meer lezen en zien over Facebook Spaces op hun officiële site her.