Huawei heeft zijn eigen VR-headset voor de P9 en P9 Plus

Huawei maakt een eigen VR-headsetNet zoals Samsung de Gear VR heeft als een van haar topmodellen, heeft Huawei nu de “Huawei VR” als topmodel voor de P9 en P9 Plus. Het Chinese Huawei is een belangrijke concurrent voor Samsung en met de nieuwe Huawei VR is de concurrentie strijd weer helemaal opengebarsten.

De headset zelf is ook een competitor die zeer functioneel is. Je zet de headset op en corrigeert op een makkelijke wijze via de witte band die over je hoofd gaat de headset totdat het de juiste pasvorm hebt gevonden. Net als Gear VR, moet je ook jouw smartphone vooraan inschuiven. Huawei heeft ook een touchpad en een returnknop in een van de pagina’s, zodat je makkelijk kunt navigeren door de collectie games en apps.

Huawei VR verschild wel een beetje met de rest van de VR headsets op de markt omdat zij voor een full HD schermresolutie hebben gekozen in plaats van WQHD, zoals veel van de concurrenten hebben. Ze onderscheiden zich ook door een reversibele USB Type C-poort in plaats van MicroUSB, zoals Samsung’s.

Volgens de producent, ligt de nieuwe Huawei VR in de winkels in de zomer. Wat de prijs zal zijn weten we nog niet maar de verwachting is dat het op het zelfde niveau zal zitten dat vergelijkbaar is met de Samsung modellen.

Wil je niet wachten niet voor Huawei’s eigen VR headset – bekijk nu al onze selectie van VR headsets voor Huawei smartphones hier