Krijg een rondleiding van het Virtual Reality hotel voordat je reserveert

360 graden VR panorama for hotelsHotels zijn ook begonnen te beseffen hoe briljant VR is. Nu kun je een begeleide VR tour krijgen in de Autograph Collection Hotels keten: Cotton House. Cotton House is een prachtig mooi gebouw dat duidelijk geschikt is voor een goede VR-geschiedenis. Het 5-sterrenhotel in Barcelona is gebouwd in de 19e eeuw. Het werd in de 20e eeuw verkocht aan een katoenfabrikant wiens idee een echt “Cotton House” was.

Het hotel is recentelijk gerenoveerd, we schrijven januari 2015 en in het loop van het proces hebben ze geprobeerd het gebouw te behouden en te herstellen, zoals het was toen het in de 19e eeuw werd gebouwd. Stel je bijvoorbeeld voor dat je naar de prachtige marmeren trap, gebouwd in 1957, in het hotel loopt, maar dan thuis vanaf de bank in je eigen woonkamer!

Je kunt het gehele hotel thuis in uw woonkamer verkennen en de bedoeling ervan is uiteraard dat de ervaring zo geweldig zou moeten zijn dat je het hotel in werkelijkheid ook wilt bezoeken en niet ‘alleen’ in de virtuele realiteit. Het idee is helemaal niet slecht, voor hoe vaak ben je niet teleurgesteld over je hotelverblijf? Het uitzicht vanuit de kamer bijvoorbeeld! Nu heb je de mogelijkheid om het gehele hotel te controleren en verkennen voordat je jouw volgende hotelverblijf reserveert.

Hotels in VR hebben ook het voordeel dat je het hotel makkelijker kunt vinden wanneer je in werkelijkheid aankomt omdat je het althans al een keer eerder hebt gezien en dus ook misschien de kortste route naar de bar of het restaurant weet.

Volgens VIP Worldwide (een bedrijf dat video’s maakt en sociale media marketing beheerd voor luxe hotels, red.) Het is belangrijk om de gasten centraal te stellen en hen de hotel- en reisindustrie op een heel nieuwe manier te laten beleven.