Virtual Reality onderwijs voor chronisch zieke kinderen in ontwikkeling

Onderwijs met Virtual Reality voor zieke kinderenEen leraar in het ziekenhuis in het in Denemarken gelegen Esbjerg, Tina Reimann, heeft een app ontwikkelt voor de zieke kinderen, zodat ze thuis onderwijs kunnen krijgen met Virtual Reality. De kinderen missen veel onderwijs en kunnen hun volledige potentieel hierdoor niet benutten, wanneer ze over een langere periode ziek zijn. Met behulp van haar nieuwe app en een paar VR-brillen kunnen de kinderen de les volgen hoewel ze zelf niet fysiek aanwezig kunnen zijn.

Met Virtual Reality kunnen zelfs deze kinderen alle lessen volgen. Een hartverwarmende ontwikkeling. “Het feit dat zieke kinderen niet school kunnen en daardoor waarschijnlijk een leerachterstand oplopen is een van de grootste zorgen voor ouders.” Zegt Tina, met ruim 17 jaar ervaring lesgeven in ziekenhuizen.

In de klassenruimte wordt er een 360 graden camera geïnstalleerd en de leerling kan zich door middel van de Virtual Reality-brillen aan de klas toevoegen en zich als een deel van de klas voelen. Zelfs als ze zelf niet fysiek aanwezig kunnen zijn, zal het toch voor echt aanvoelen, mede ook omdat de zieke leerling met behulp van een headset vragen kan stellen aan de docent en deelnemen aan de gesprekken van de andere leerlingen.

Volgens Tina kan het ernstige gevolgen hebben voor de kinderen die niet in staat zijn om lessen te volgen. Het lichaam reageert direct als de druk wordt gevoeld dat men niet in staat is de les te kunnen volgen.

Tina Reimann verwacht nog een financiele injectie voor 10 VR-brillen en VR-headsets. Ze verwacht dat de techniek tot augustus zal worden door ontwikkeld, daarna is het beschikbaar voor alle scholen in de regio Syddanmark en hun zieke kinderen.