Verbeter leervermogen met Virtual Reality in het onderwijs

Kinderen die VR gebruiken in het onderwijs

Nu kun je Virtual Reality inzetten om je medewerkers of studenten iets te leren. Om te beginnen zijn alle onderwerpen voorzien van grote en lange ervaringen. VR kan ingezet worden op als leermiddel allerlei gebieden. En het hoeft helemaal niet duur te zijn om Virtual Reality en VR-brillen in te zetten als leermiddel. De VR technologie heeft zich in een zodanig stadium ontwikkelt waarbij er goedkoop kan worden ingekocht. De prijzen zijn al gedaald tot een normaal niveau nu het newbie gehalte een beetje heeft afgenomen.  Bekijk ons ruime assortiment en selecteer het gewenste product op basis van prijs, design, functionaliteit en gemak.

Presenteren en onderwijzen met 360 graden video

Wie kent het niet? Rijtjes met leerlingen, keurig braaf en rustig op hun stoel en achter hun bureau, kijkend naar het grote zwarte schoolbord. Iets van vroeger, wellicht met de nieuwe technologieën op Virtual Reality gebied. virtual Reality creëert een actieve leeromgeving. Beweeg je lichaam en verken virtuele omgevingen waarbij je je brein traint door middel van visuele elementen en geluiden. Probeer de nieuwe techniek van de 360 graden video uit. 360 graden video is, zoals de naam het al aangeeft, een video waarbij links, rechts en van boven en onder het onderwerp kan bekijken. Precies of dat je er werkelijk staat.

Gebruik 360 graden video voor presentaties en uitleg over allerlei zaken. Het publiek zal meer betrokken zijn bij je uitleg. Er wordt simpelweg een grotere betrokkenheid en interesse gewekt bij het overgrote deel van het publiek. Virtual Reality brillen zijn een logische keuze en ze maken de communicatie uniek en innovatief. Investeer in VR-brillen en andere apparatuur om het onderwijs te heroverwegen en om de manier waarop we leren helpen uitdagender te maken.

VR in het onderwijs, een aanvulling op de academische stof

Maak leren leuker en vergroot het leervermogen van je studenten middels Virtual Reality. We nemen als voorbeeld de piramides van Egypte. Wat is er nou leuker en interessanter, de lesstof uitleggen via een boek met een aantal foto’s of via Virtual reality? Waarbij je gewoon naast de piramide staat en je alles met eigen ogen kan bekijken terwijl de uitleg volgt. Je geeft studenten een kans om, bij wijze van spreken, in een mum van tijd de hele wereld over te vliegen. En die wereld virtueel beleven. In onze optiek vergroot je hiermee het leerplezier en wordt er beter gepresteerd door Virtual Reality.

Maak een reis met Virtual Reality

Het is voor alle betrokkenen, school en studenten, vaak erg kostbaar en een dure aangelegenheid om een studiereis te maken. Dus waarom blijven we niet gewoon in de klas, waar we de studenten kunnen uitrusten met een Virtual Reality brillen. Op die manier kun je gezamenlijk een avontuur samen beginnen. De leraar heeft een tablet, die leidt de weg en verteld over wat er gebeurt en wat men allemaal ziet in de virtuele wereld. Men kan zelfs reizen in de ruimte, het zonnestelsel en alle planeten. Dit zorgt voor een beter begrip van de leerstof, omdat de leuke ervaringen voor de meeste mensen beter worden bewaard in het geheugen. Veel effectiever dus. Tegelijkertijd is het leuk, speels en anders – iets dat het veel aantrekkelijker maakt voor de meeste mensen, jong en oud.

Virtual Reality opent een groot aantal mogelijkheden dat in beter onderwijs zal voorzien. Vooral omdat de ervaringen uniek zijn en dus voor het grootste deel zal worden herinnerd voor een lange tijd. Neem een kijkje in ons brede assortiment van VR-brillen, VR-headsets en VR-accessoires en al het andere apparatuur dat u kunt gebruiken om de leerlingen ten goede komen in het onderwijs. We kunnen grote hoeveelheden VR brillen te leveren aan overheden, bedrijfsleven en de industrie. Nu is het gewoon aan jou om de VR bril te vinden die bij u past.

Gerelateerde artikelen die je wellicht ook interessant vindt