Virtual Reality wordt in 2017 een sociaal netwerk

Bliver VR et socialt medie i 2017?De kans dat AR en VR in 2017 een sociaal netwerk worden, is vrij groot, althans als u het wereldberoemde mediabedrijf CNBC mag geloven.

Ryan Holmes, CEO en oprichter van het Social Network, Hootsuite, heeft verklaard aan het wereldwijd opererende CNBC dat Hootsuite dit jaar gebieden als onderwijs, gebruikersdienst en Virtual Reality zal behandelen. Ryan Holmes heeft grote verwachtingen voor het opkomende platform.

In 1998 schreef Berlingske Tidende een artikel dat het internet slechts een paar gebruikers had en waarschijnlijk nooit echt zou worden. In 2012 schreef de krant Børsen dat Facebook waarschijnlijk een eendagsvliegje was. De ontwikkeling van sociale netwerken stopt nooit, maar komt altijd met nieuwe ontwikkelingen, zoals Snapchat. Het lijkt erop dat het de volgende keer de groei van Augmented Reality en Virtual Reality is. Het kan moeilijk zijn zich te voorstellen dat men steeds weer nieuwe uitvindingen komen op dit gebied, maar voor sommigen is het alleen fantasie die grenzen stelt. Wanneer de verbeelding geen grenzen heeft, dan zie je de wildste uitvindingen bedacht en geboren worden.

Dat VR een sociaal netwerk zou worden, had een paar jaar geleden niemand voorspeld, sommigen durven er over te dromen en nu lijkt het een realiteit te zijn Ryan Holmes. Hootsuite is in 2008 gelanceerd door Ryan Holmes, omdat hij geen platform had om alle sociale netwerken op één plaats te verzamelen. Hootsuite Kan geïntegreerd worden met Twitter, Facebook, Google+, Instagram, LinkedIn en YouTube.

Een voorbeeld van een openbaar netwerk gericht op de VR-omgeving is MyVR, het is gemaakt door Artem Fedyaev en heeft als doel het realiseren van meer realiteit in de virtuele wereld.

U kunt hier meer over het spannende nieuws lezen: https://www.vrstatus.com/news/virtual-reality-as-a-social-network-in-2017.html – (In het Engels)

Update 18 Augustus 2017:

Facebook heeft net hun eerste beta-versie gelanceerd van het zogenoemde “Facebook Spaces”, dat is een VR “ontmoetingsplaats / sociaal netwerk”.

U kunt hier meer over Facebook Spaces lezen.